Ledarläger

Ledarläger

Läger för dig som vill bli ledare på Lillsveds skärgårdsläger.

På Lillsved ledareläger vill vi hjälpa dig att utvecklas i en framtida roll som ledare och instruktör. Vi varvar teori och praktik med bland annat motorbåtskörning, tennis/golf, sjömanskap, navigation, ledarskap, pedagogik och mycket annat. Har du inte redan tagit förarintyg eller vill ta steget vidare till kustskepparingtyg så erbjuder vi dig hjälp med detta. (Du bedriver då självstudier och erbjuds examination hos oss). Vi vill att du växer och utvecklas både som person och ledare tillsammans med oss men framför allt så kommer vi ha 5 intensiva, givande och roliga dagar på Lillsved.

Kursens innehåll

  • Fördjupning i den sport man vill bli instruktör för.
  • Genomgång av säkerhet i båt
  • Möjlighet att ta förarintyg/kustskeppare under lägret
  • Teambuilding – Tillsammans jobbar vi med roliga och nyttiga sammarbetsövningar.
  • HLR – Anpassat för barn/ungdomar. Deltagarna lär sig utföra första hjälpen och förhindra vidare skadeutveckling samt göra de viktigaste åtgärderna vid olycksfall och vissa sjukdomsfall innan ambulans är på plats. Kursen innehåller både teori och praktik.
  • Digital ledarutbildning – Så uppnår du dina mål!

Planering och ledarskap -Vi övar i att planera, genomföra och koordinera olika aktiviteter anpassade till våra läger.

Det är bra om du redan nu kan meddela om du vill fördjupa dig i att bli ledare inom tennis, golf eller båt. Vi behöver också veta om du vill ta kustskeppare/förarintyg på lägret.

För att kunna få jobb på lägret i framtiden måste du bli godkänd på ledarlägret.
Bedömningskriterierna är bland annat att du skriver godkänt på Förarbevis/Kustskepparexamen, visar mognad, engagemang och är en god kamrat.