Programmeringsläger

Programmeringsläger

Lillsved Skärgårdsläger bjuder in till en helg med ett helt nytt koncept där vi lär ut programmering!

Vi lär oss grunderna för att programmera själv i kombination med roliga fysiska aktiviteter på Lillsveds fina skola och idrottsanläggning. Bland annat kommer vi köra vi en lagom tuff och superkul Parkourbana tillsammans med instruktör så packa gympaskorna och sköna idrottsplagg! Efter middag och trevliga kvällsaktiviteter kommer du garanterat sova gott! Allt vi gör är självklart i traditionell Lillsvedsanda.

Under en fullspäckad helg kommer deltagarna bygga sitt helt egna spel från grunden och lära sig det mest fundamentala inom programmering tillsammans med Linus Rudbeck från Distansakademin som har många års erfarenhet av att utbilda inom programmering och är en hyllad utbildare.

Vi kommer lära oss att bygga spel med det enkla programmeringspråket Scratch. Scratch är inte ett språk som alla andra, där du bygger dina program genom att skriva kod, utan i Scratch bygger du dina program och spel med hjälp av block. Detta gör det riktigt enkelt att bygga fräcka spel.

Vi går igenom
  • Spelprogrammering med Scratch
  • Blocktyper (utseende, kontroll, variabler, m.m.)
  • Bakgrunder, karaktärer och grafik
  • Ljudeffekter
Målgrupp
  • Nybörjare inom programmering. Alla som vill testa programmering utan att behöva lära sig nya program eller svår kod. Kursen passar alla åldrar, även barn och unga, och kräver inga förkunskaper.

Vi bor tillsammans på Lillsved och alla måltider äts i Lillsveds trevliga restaurang. Alla aktiviteter är på området.

Vi skickar ut ett mer detaljerat program och en packlista efter anmälan.