Konfirmationsläger

Konfirmationsläger

Vill du kombinera konfirmationsläger i skärgårdsmiljö med förarbevis, tennis och/eller kanske ta ”grönt kort” för golf? Då är Lillsveds konfirmationsläger något för dig. På lägret kommer du att möta många nya vänner och skapa minnen för livet, vänner som också delar dina intressen!  

På Lillsveds konfirmationsläger varvas undervisningen med sportaktiviteter och passar dig som gillar skärgården och en aktiv livsstil utomhus. På förmiddagarna har du konfirmationsundervisning i enlighet med Svenska kyrkan och på eftermiddagarna kan du välja två av tre sportaktiviteter: motorbåt, tennis eller golf.  I konfirmationsundervisningen ingår också en gudstjänst med ev. dop. Vi har olika teman på kvällsandakt varje dag. Inom ramen för lägret görs ett flertal utflykter och på kvällarna erbjuds alla deltagare skoj aktiviteter som t.ex. vattensport, grillkväll, minigolf och filmkväll beroende på väder.  

Datum och pris  
2024  FULLBOKAT (Lägerkostnad 22.495 kronor)
Konfirmationsläger1 sommaren 2024 startar den 25 juni och avslutas ute på Lillsved den 12 juli. Konfirmation sker i Hedvig Eleonora Kyrka den 13 juli. 
Konfirmationsläger2 sommaren 2024 startar 16 juli och avslutas ute på Lillsved den 2 augusti. Konfirmation sker i Hedvig Eleonora Kyrka den 4 augusti.

2025 FULLBOKAT (Lägerkostnad 24.500 kronor)
Konfirmationsläger1 sommaren 2025 startar den 1 juli och avslutas ute på Lillsved den 18 juli. Konfirmation sker i Hedvig Eleonora Kyrka den 19 juli.
Konfirmationsläger2 sommaren 2025 startar den 21 juli och avslutas ute på Lillsved den 8 augusti. Konfirmation sker i Hedvig Eleonora Kyrka den 9 augusti.

OBS: Inför 2025 års konfirmationsläger har vi endast tagit emot intresseanmälningar. Slutgiltiga antagningsbesked för antagna konfirmander kommer skickas ut under maj-24. Vi förbehåller oss rätten att fördela platserna på lägren så, exempelvis, jämn könsfördelning uppnås. Inga fler intresseanmälningar tas emot.

Se mer om datum och priser under fliken ”BOKA LÄGER” ovan.

Priset för lägret  inkluderar allt; boende, helpension, konfirmation, litteratur, sportaktiviteter/förarintyg m.m.

Här kan du läsa mer om våra aktiviteter;

Motorbåtsundervisningen sker i våra 6 st styrpulpetbåtar, Arronet 18 foot. Vi läser teorin för att ta förarintyg alt. kustskepparintyg varvat med mycket båtpraktik. Vi åker och kör båt dagligen.

Våra tennistränare coachar såväl nybörjare som erfarna spelare genom att hela tiden anpassa träningen efter varje unik individ. Lägrets längd gör att träningen blir mer personlig. Vi varvar övningar, matchspel och bad. 

Under konfirmationslägret ges möjlighet att ”ta grönt kort” för golf, undervisningen ger både både teori och praktik. Vi bedriver undervisning på plats på Lillsveds egen driving range samt praktisk undervisning på närliggande bana som vi åker båt till. 

Läs mer om motorbåtsutbildningen »  
Läs mer om tennisundervisningen »  
Läs mer om golfundervisningen »  

Våra instruktörer  
Alla våra sportaktiviteter leds av unga duktiga instruktörer. Konfirmationsprästerna är noga utvalda för att passa lägrets upplägg och arbetet med ungdomar. En av våra konfirmationspräster beskriver lägret med följande ord:
”Samhällets etiska och kulturella värdegrund bygger till stor del på den kristna trons grundsatser. Som konfirmand på Lillsved kommer du att få möjlighet att upptäcka mer om vem Du är och vem Gud är. I skapande och lek, drama och diskussioner, kommer vi att stöta och blöta livets stora och små frågor. Vår målsättning är att du skall vara mer rustad att möta livet efter dina veckor som konfirmand på Lillsved.”  

Förträff – en första träff med alla nya vänner
Innan sommarlägret startar så träffas ledare och konfirmationsdeltagarna på en s.k. förträff. Förträffen är till för att alla lägerdeltagare ska få möjlighet att träffa varandra före kursstart. Vi ses i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm.  

Bidrag för konfirmationsläger
Det bidrag Svenska kyrkan betalar ut som konfirmationsersättning är redan avdraget och reglerat i lägeravgiften. Godkända lägerarrangörer av Stockholms Stift får automatiskt detta bidrag av Stockholms Stift efter det att deltagaren slutfört konfirmationslägret.  

För att få konfirmeras måste man vara döpt och medlem i Svenska kyrkan. Har ni frågor, tveka inte att höra av er till oss. Vänligen skicka in er intresseanmälan via länken nedan.  

Varmt välkomna till Lillsved i sommar!