Konfirmationsläger

Konfirmationsläger

Vill du kombinera konfirmationsläger i skärgårdsmiljö med förarbevis, tennis och/eller kanske ta ”grönt kort” för golf? Då är Lillsveds konfirmationsläger något för dig. På lägret kommer du att möta många nya vänner och skapa minnen för livet, vänner som också delar dina intressen!  

På Lillsveds konfirmationsläger varvas undervisningen med sportaktiviteter och passar dig som gillar skärgården och en aktiv livsstil utomhus. På förmiddagarna har du konfirmationsundervisning i enlighet med Svenska kyrkan och på eftermiddagarna kan du välja två av tre sportaktiviteter: motorbåt, tennis eller golf.  I konfirmationsundervisningen ingår också en gudstjänst med ev. dop. Vi har olika teman på kvällsandakt varje dag. Inom ramen för lägret görs ett flertal utflykter och på kvällarna erbjuds alla deltagare skoj aktiviteter som t.ex. vattensport, grillkväll, minigolf och filmkväll beroende på väder.  

Datum och pris  
Konfirmationsläger 1 sommaren 2023 startar 27/6 och avslutas den 14/7. Konfirmationsläger 2 sommaren 2022 startar 18/7 och avslutas den 4/8. FULLT!

Konfirmationsläger 1 sommaren 2024 startar 25/6 och avslutas den 12/7.  Konfirmationsläger 2 sommaren 2024 startar 16/7 och avslutas den 2/8.

Konfirmationen i Hedvig Eleonora kyrka lör/sön efter avslutning.

Se mer om datum och priser under fliken ”BOKA LÄGER” ovan.

Om lägret är fullbokat så kan man ställa sig på Väntelista. Vi meddelar er så snart det blir en plats ledig.

Väntelista

 

Priset för lägret  inkluderar allt; boende, helpension, konfirmation, litteratur, sportaktiviteter/förarintyg m.m.Här kan du läsa mer om våra aktiviteter;

Motorbåtsundervisningen sker i våra 6 st styrpulpetbåtar, Arronet 18 foot. Vi läser teorin för att ta förarintyg alt. kustskepparintyg varvat med mycket båtpraktik. Vi åker och kör båt dagligen.

Våra tennistränare coachar såväl nybörjare som erfarna spelare genom att hela tiden anpassa träningen efter varje unik individ. Lägrets längd gör att träningen blir mer personlig. Vi varvar övningar, matchspel och bad. 

Under konfirmationslägret ges möjlighet att ”ta grönt kort” för golf, undervisningen ger både både teori och praktik. Vi bedriver undervisning på plats på Lillsveds egen driving range samt praktisk undervisning på närliggande bana som vi åker båt till. 
  

Läs mer om motorbåtsutbildningen »  
Läs mer om tennisundervisningen »  
Läs mer om golfundervisningen »  

Våra instruktörer  
Alla våra sportaktiviteter leds av unga duktiga instruktörer. Konfirmationsprästerna är noga utvalda för att passa lägrets upplägg och arbetet med ungdomar. En av våra konfirmationspräster beskriver lägret med följande ord:
”Samhällets etiska och kulturella värdegrund bygger till stor del på den kristna trons grundsatser. Som konfirmand på Lillsved kommer du att få möjlighet att upptäcka mer om vem Du är och vem Gud är. I skapande och lek, drama och diskussioner, kommer vi att stöta och blöta livets stora och små frågor. Vår målsättning är att du skall vara mer rustad att möta livet efter dina veckor som konfirmand på Lillsved.”  

Förträff – en första träff med alla nya vänner
Innan sommarlägret startar så träffas ledare och konfirmationsdeltagarna på en s.k. förträff. Förträffen är till för att alla lägerdeltagare ska få möjlighet att träffa varandra före kursstart. Vi ses i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm.  

Bidrag för konfirmationsläger
Lillsveds konfirmationsläger kostar 2023 totalt 22495 kr inklusive moms. Bidraget för medlemmar i Svenska kyrkan som betalar kyrkoskatt är avdraget. Godkända lägerarrangörer av Stockholmsstift får automatiskt detta bidrag av Stockholmsstift efter det att deltagaren slutfört konfirmationslägret.  

För att få konfirmeras måste man vara döpt och medlem i Svenska kyrkan. Alla elever blir medlem i Svenska Kyrkan vid konfirmationen. Har ni frågor, tveka inte att höra av er till oss. Vänligen anmäl er via länken nedan.  

Varmt välkomna till Lillsved i sommar!