Image

Konfirmationsläger

Vill du kombinera konfirmationsläger i skärgårdsmiljö med förarbevis, tennis och/eller förbereda dig på att ta grönt kort för golf? Då är Lillsveds konfirmationsläger något för dig. På lägret kommer du att möta många nya vänner och skapa minnen för livet, vänner som också delar dina intressen!  

På Lillsveds konfirmationsläger varvas undervisningen med sportaktiviteter och passar dig som gillar skärgården och en aktiv livsstil utomhus. På förmiddagarna har du konfirmationsundervisning som leds av en präst från Svenska kyrkan och på eftermiddagarna kan du välja två av tre sportaktiviteter: motorbåt, tennis eller golf. Naturligtvis finns det möjlighet att prova på samtliga aktiviteter. I konfirmationsundervisningen ingår också gudstjänstbesök i en kyrka i Stockholms skärgård. Inom ramen för lägret görs ett flertal utflykter och på kvällarna erbjuds alla deltagare skoj aktiviteter som t.ex. vattensport, grillkväll, minigolf och filmkväll beroende på väder.  

Datum och pris  
Konfirmationsläger 1 sommaren 2019 startar 25/6 och avslutas den 13/7. Konfirmationsläger 2 sommaren 2019 startar 16/7 och avslutas den 4/8. Se mer om datum och priser under fliken ”BOKA LÄGER" ovan. Konfirmationslägren brukar bli fullbokade snabbt. Priset för lägret (se nedan) inkluderar boende, helpension, konfirmation, litteratur, sportaktiviteter m.m. Konfirmationen sker i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm tillsammans med släkt, vänner och bekanta.  

Mer information om datum och priser för våra konfirmationsläger 2019, 2020 och 2021 finner du under fliken ” Boka Läger" ovan.  KONFIRMATIONSLÄGER 2019 ÄR FULLSATTA.

Här kan du läsa mer om våra aktiviteter.  
Våra tennistränare coachar såväl nybörjare som tävlingsspelare genom att hela tiden anpassa träningen efter varje unik individ. Lägrets längd gör att träningen blir mer personlig. Vi varvar övningar, matchspel och bad. För dem som vill håller vi även fyspass.

Under konfirmationslägret ges möjlighet att förbereda sig på att ta grönt kort för golf, undervisningen ger både både teori och praktik. Vi bedriver teoretisk undervisning på plats på Lillsved samt viss praktisk undervisning och när vi vill gå ut på banan åker vi båt till någon av de golfbanor som finns i skärgården.  

motorbåtsundervisningen varvas både teori och praktik enligt ställda krav för att ta ett förarintyg. Mer om detta finns att läsa under information om båt.  

Läs mer om motorbåtsutbildningen »  
Läs mer om tennisundervisningen »  
Läs mer om golfundervisningen »  

Våra instruktörer  
Alla våra sportaktiviteter leds av kompetenta och välutbildade instruktörer. Konfirmationsprästerna är noga utvalda för att passa lägrets upplägg och arbetet med ungdomar. En av våra konfirmationspräster beskriver lägret med följande ord:
"Samhällets etiska och kulturella värdegrund bygger till stor del på den kristna trons grundsatser. Som konfirmand på Lillsved kommer du att få möjlighet att upptäcka mer om vem Du är och vem Gud är. I skapande och lek, drama och diskussioner, kommer vi att stöta och blöta livets stora och små frågor. Vår målsättning är att du skall vara mer rustad att möta livet efter dina veckor som konfirmand på Lillsved."  

Förträff – en första träff med alla nya vänner
Innan sommarlägret startar så träffas ledare och konfirmationsdeltagarna på en s.k. förträff. Förträffen är till för att alla lägerdeltagare ska få möjlighet att träffa varandra före kursstart. Vi i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm.  

Bidrag för konfirmationsläger
Lillsveds konfirmationsläger kostar totalt 20.995 kr inklusive moms (ord. pris 28.525 kr). Ett bidrag på 7.530 kr (2019) för medlemmar i Svenska kyrkan som betalar kyrkoskatt är avdraget. Godkända lägerarrangörer av Stockholmsstift får automatiskt detta bidrag av Stockholmsstift efter det att deltagaren slutfört konfirmationslägret.  

Är ni inte medlem i Svenska kyrkan eller bosatta utomlands debiteras ni en extra avgift på 7.300 kr eftersom kyrkans bidrag uteblir. De flesta väljer dock att gå med i Svenska Kyrkan vid konfirmation. Har ni frågor, tveka inte att höra av er till oss. Vänligen anmäl er via länken nedan.  

Varmt välkomna till Lillsved i sommar!
Konfirmationsläger
© 2019 Svensk Lägerverksamhet AB — Webbplats All Inclusive™ från Weblicious